Hlavní obsah
Článek

Její zevnějšek tomu sice vůbec nenapovídá, ale čokoládová kráska s velmi pestrou filmografií dneska skutečně slaví 50. narozeniny. Halle Berry (57) se sice stala milníkem hollywoodské kinematografie, ale za sebou má i role, které nestojí za chválu.

Halle debutovala v roce 1991 filmem Tropická horečka, ale širší publikum ji zaznamenalo až o devět let později díky komiksové adaptaci X-Men, kde ztvárnila mutantku Storm. Přelomem v její kariéře se stalo komorní drama Ples příšer. Halle Berry v něm ukázala své tělo při erotických scénách s Billym Bobem Thorntonem a v roce 2002 se díky tomuto filmu stala první Afroameričankou, která získala Oscara za hlavní roli. Herečka tak udělala skvělou reklamu bondovce Dnes neumírej, která dorazila do kin půl roku po jejím trumfu.

Jako milenka agenta 007 Halle Berry obstála na jedničku a díky koupací scéně v oranžových bikinách se zařadila k největším kočkám, které se v bondovské sérii objevily. Pak ale přišel obrovský průšvih jménem Catwoman. Halle to sice v černém latexu slušelo, ale film u diváků propadl a herečka za něj získala Zlatou malinu. Během krátké doby tak posbírala nejcennější hereckou trofej i její pravý opak.

Reputaci si oslavovaná i odepsaná herečka částečně napravila sci-fi filmem Atlas mraků, ale slávy srovnatelné s počátkem nového milénia už nedosáhla. O úspěchu se nedá hovořit ani v případě soukromého života Halle Berry. Herečka má za sebou už tři rozvody, přičemž její nejdelší manželství trvalo pouhé čtyři roky. S třetím exmanželem Olivierem Martinezem si pořídila syna Macea (2), otcem její dcery Nahly (8) je Gabriel Aubry, za něhož se ani nestačila provdat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám