Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Známý český fotograf devadesátek Jiří Blahoslav Bláha (†55) svým nečekaným odchodem ze světa (oběsil se v Tanzanii) zarmoutil všechny, kteří ho měli rádi. Vůbec nedokáží pochopit, proč to udělal. Super.cz hovořil s člověkem, který tvrdí, že na kolena nešťastného muže dostaly kopačky od expřítelkyně a to, že neměl ani vindru a nemohl se vrátit zpátky do Česka.

„Jsem v šoku z toho, že ten kluk neměl dvanáct tisíc korun na to, aby se dostal z Tanzanie domů. To napsal Luďku Hrzalovi (muž, který o smrti Bláhy informoval – pozn. red.). Kdyby nám dal on nebo Hrzal vědět, sesbíráme to po kamarádech, ale on to veřejně napsal až po jeho smrti. Jsem na něj hrozně naštvaný,“ řekl Super.cz Tomáš Gottlieb, který se s Bláhou kamarádil 25 let.

„Dozvěděl jsem se od něj, že po příletu do Tanzanie se jeho buchta změnila, že je z ní strašně nešťastný. Prý ho tam opustila a začala si s nějakým Honzou, s kterým tam původně jel a kterému patřil hotel, jenž v Tanzanii otevřeli. Jenže jim to vůbec nešlo a vinu házeli na Jirku. Byl to velký bojovník, nikdy nic nevzdal, takže se divím, že ho zrovna tohle položilo, ale asi to tak už bude,“ přemítal.

„Nakonec prý neměl už ani co jíst. Verzi o tom, že by ho tam někdo zabil kvůli jiné holce, vůbec nevěřím. Měřil dva metry, měl z dlouholetého pobytu na moři chlapáckou postavu. Nikomu by se nepovedlo oběsit ho. Musel si to udělat sám,“ myslí si Gottlieb.

K smrti mělo dojít v pátek v půl jedenácté večer, v objektu měla být údajně i bývalá přítelkyně Jirky Jana. Tu syn zesnulého Martin kdesi politoval, že to s jeho otcem měla mít těžké, podle Gottlieba je ale otázkou, jestli o otci něco věděl a zda se vůbec stýkali.

Reklama

Další články

Načítám