Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač je téměř éterickou bytostí, "páry" má herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková, která byla múzou pro oscarového režiséra Miloše Formana (vybral si ji pro roli Vanilky v Dobře placené procházce), na rozdávání.

Sotva opustí prkna, co znamenají svět, odejde odpočívat nikoliv do kavárny, ale do Veslařského klubu Smíchov.

Ne ovšem na projížďku a vstřebání krás hlavního města, ale za tvrdou prací. Utužuje fyzičku a jak tvrdí, na skifu nebo s kamarádkou Kačkou na "dvojce" si prý paradoxně nejlépe odpočine.

„Je to relax, ale i moje zdravotní kúra. Začala jsem pravidelně veslovat zhruba před čtyřmi lety, kdy mě dost trápily bolesti zad, a teď mám po problémech. Kde nezabraly babské rady, tam pomohly voda, loď a vesla. Kdepak, na tenhle sport nedám dopustit,“ svěřila se Dáša, když si spolu s Kačkou donesly potřebné vodácké nádobíčko na Vltavu a připravovaly se na svou denní dávku kilometrů.

„Dáša nabrala skvělou fyzickou kondici, občas mám práci jí stačit. Ale klape nám to a rády si spolu zabrázdíme na řece. Navíc ona občas zpestří naše jízdy nějakou tou pěveckou peckou, já se připojím a uděláme si kulturně sportovní ráno, dopoledne nebo odpoledne. Prostě paráda,“ pochválila kolegyni veslařku Kateřina.

Když obě dámy zasednou do lodě, makají, až se z nich kouří. Píseň sice tentokrát nezapěly, protože nasadily pro laika ďábelské tempo, kterému ani projíždějící parníky neměly šanci stačit.

„Ne, letos si na olympiádu ještě netroufnu. Přeci jen práci věnuji o něco víc času, takže mám tréninkové manko, ale počkejte za čtyři roky. Soupeřky, třeste se,“ se smíchem doplnila Zázvůrková.

Jak prozradila, přestože do Ria de Janeira nepojede ani jako závodnice ani coby turista, fandit bude u televize. „Moje favoritka je olympijská vítězka z Londýna Mirka Knapková, která prvenství obhájí a všem to natře. A abych se jí alespoň malilinko přiblížila, nesmím moc klábosit, ale hlavně trénovat,“ dodala Dáša Zázvůrková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám