Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Alena Mihulová (58) prožívá velký herecký comeback, který naplno odstartoval cenami ověnčený film Slávka Horáka Domácí péče. Získala také roli v seriálu České televize Trapné padesátky a nově ji uvidíme i na divadelních prknech!

Usměvavá padesátnice, kterou si diváci pamatují už jako mladinkou dívku z filmu Sestřičky, si společně s Petrou Nesvačilovou zahraje ve hře Skořápky, kterou uvede Divadlo Ungelt. Mihulová je z divadelní role nadšená a moc se na hraní v divadle těší.

„Je to skvělá hra. Je uváděná jako komedie, ovšem je v ní mnohem víc. Jsem přesvědčená, že diváci budou odcházet nejen pobaveni, ale trochu je donutí se i zamyslet. Je to hluboce lidský příběh o dvou ženách, o střetu dvou rozdílných světů, které se postupem času sbližují. Osobně z ní mám skvělé pocity, i když musím přiznat, že se blížíme k premiéře a je to docela honička. Jsou tam dlouhé monology, a když hrajeme jen ve dvojici, tak textů musíme zvládnout docela hodně. Jsem ale ráda, že tuhle roli hraji a jsem i šťastná, že partnerkou, zpočátku protivnicí, a na závěr přítelkyní v příběhu je Petra Nesvačilová. Výborně jsme si „sedly“ a je nám spolu na jevišti dobře,“ uvedla Alena Mihulová.

A stejné pocity má i její divadelní „parťačka“. „Opravdu je to velice dobrá komedie, která nemůže nechat nikoho chladným. Je to takový žánrový mix, a to je na Skořápce parádní. Přiznám se, že jsem měla velkou radost, když mi roli oné zlatokopky ředitel Ungeltu Milan Hein nabídl, a myslím si, že se tohle představení rozhodně bude líbit,“ doplnila Alenu Mihulovou Petra Nesvačilová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám