Hlavní obsah
Článek

Pán dluhů Josef Rychtář (65), vdovec po Ivetě Bartošové (†48), musí řešit další škraloup. Poté, co na něj dolehla exekuce ohledně nezaplaceného čtvrt miliónu, který mu pravomocně určil soud uhradit rozvodové advokátce jeho exmanželky Věře Sedloňové, teď přibyl do Centrální evidence exekucí další zápis. Hlasujte v anketě na konci článku.

Tentokrát je na mnohem menší částku ve výši 4 356 korun. K vložení obou exekucí došlo ve stejný den a stejným exekutorským úřadem, a tak není jisté, která byla první, a má proto přednost.

Místo toho, aby zpytoval svědomí a snažil se dluh nějak řešit, Rychtář se samozřejmě cítí ublíženě a vinu hází na svou exmanželku Darinu Novou. Jako by to byla ona, kdo své advokátce opravdu nechutně vyhrožoval a urážel ji, za což padl tak vysoký peněžitý trest.

„To je práce bývalé manželky. Samozřejmě na tu vyšší částku jsem podal dovolání, takže uvidím, jak dopadnu u soudu,“ řekl Aha! „národní vdovec“. Jenže zaplacení nemá odkladný účinek, a tak hrozí, že si exekutor vymůže částku dávno před rozhodnutím soudu jinak. Že by třeba zabavením a přeprodáním jeho minimálního podílu na domě, který má stále ještě se svou ex?

Co by měl podle vás Rychtář s velkým dluhem udělat?
Jako nevinný se soudit do posledního dechu
2,1 %
Zaplatit a přestat Ivetě Bartošové i po její smrti dělat ostudu
97,9 %
Celkem hlasovalo 11300 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám