Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jsou jak sestry, jedna bez druhé dlouhá léta neudělaly ani krok. Herečky Květa Fialová (†88) a Naďa Konvalinková (72) jako by se pro společné přátelství narodily. Jenže destruktivní nemoc první z nich (Alzheimerova choroba) je obě velmi zasáhla. „Naďu moc vzalo, že ji její kamarádka Květa Fialová už nepoznává,“ tvrdí kolega Konvalinkové.

A to přitom teprve nedávno Fialové jiná známá zvesela hlásala, že ji přítelkyně poznala, že však žije v představě, že pořád ještě točí, i když už rok pobývá ve specializovaném centru.

Situace se tedy bohužel patrně zhoršuje. U pacientů s touto nemocí se také může stát, že jeden den je jejich stav lepší, druhý den se ale radikálně změní.

Naďa Konvalinková se s Květou Fialovou kamarádí desítky let. Je to pro ni nejbližší duše, takže není divu, že odmítla pořádat i narozeninovou párty (v pondělí bude mít 65 let). A jak přitom jindy ráda slaví!

„Naďa nemá myšlenky na žádné trachtace. Má úplně jiné starosti,“ řekl Nedělnímu Aha! zdroj. Konvalinková naštěstí na trápení kvůli zdravotnímu stavu kamarádky může chvílemi zapomínat kvůli přehršli práce. Má hned dvě divadelní premiéry najednou, a tak pomalu ani neví, kam dřív skočit.

Reklama

Další články

Načítám