Hlavní obsah
Článek

A to akumulátorovou sekačku zcela nové generace! Tradiční evropský výrobce zahradní techniky AL-KO jako první v dějinách sečení uvedl na trh robustní akumulátorovou rotační sekačku s ocelovým tělem, která naprosto plnohodnotně nahradí silné benzinové sekačky určené pro zahrady do 500 m². Sekačka AL-KO MOWEO patří do řady AL-KO EnergyFlex, která napájení zahradních pomocníků řeší akumulátorem.

Jeden akumulátor pohání celou řadu zahradních strojů AL-KO EnergyFlex, třeba rotační sekačku MOWEO

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Donedávna to byla sci-fi: kráčíte tichou zahradou za robustní ocelovou rotační sekačkou, bez námahy, protože silný motor pohání kola a současně plní veliký koš posečenou travou, soused vám mává za plotem, sousedka posílá vzdušné polibky… a vy se nemusíte bát, že při pohledu na sousedku přeseknete kabel a budete doma za nemehlo. Protože sekačka AL-KO MOWEO žádnou šňůru nemá! Zato bude mít vlastnosti přesně podle vaší zahrady. Pro travní plochu od 250 do 500 m² si vyberete nejvhodnější stroj s pracovní šířkou od 37 do 46 cm a s obsahem sběrného koše od 45 do 70 litrů. Tím ale pohoda nekončí - nejen, že můžete akumulátor rychle znovu nabít, ale použijete jej i do dalších zahradních pomocníků!

S rotační sekačkou ale neposečete vše. Na svahy a pod keře použijete strunovku, tichou a bez kabelu!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dosekávání okrajů trávníku s elektrickým strunovým vyžínačem se často mění v přetahovanou a souboj se vzdorovitým hadem, elektrickým kabelem. Ten využije každou příležitost zachytit se za větve a zauzlit se mezi keři. Nejlepší číslo má ovšem připravené na chvíli, kdy s ním v bezmocném vzteku opravdu silně škubnete. To kabel potměšile povolí a švihem setne tulipány na nejbližším záhoně! S akumulátorovou strunovou sekačkou AL-KO GT 36 Li květinám neublížíte, naopak, na okraji záhonů použijete výbornou fintu - funkci otáčení strunové hlavice o 180° pro přesné zarovnání trávníku. Široký záběr 30 cm využijete například i pod lavičkami, protože hliníková tyč má třístupňové nastavení sklonu.

Nesečeme jenom trávu, pečlivě upravíme i keře. Na to se výborně hodí lehké a obratné zahradní nůžky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ale musí to být současně výkonný stroj. A tím plotostřih AL-KO HT 36 Li z rodinky „bezšňůrových“ zahradních strojů EnergyFlex opravdu je. Za vše hovoří délka lišty 55 cm a fakt, že diamantem broušené ostré břity zvládnou větve s průměrem až 20 mm! Kdo někdy při zastřihování živého plotu balancoval na štaflích, určitě ocení perfektní rozložení hmotnosti, díky kterému se pracuje bez námahy, a neexistující šňůru – opravdu můžeme jen pečlivě sledovat dokonale rovný řez a nemusíme se bát, že ji někde v keři přestřihneme. No a jestli chcete v jednom dni zvládnout trávník i živý plot, jednoduše přikoupíte druhý akumulátor. Dobíjejí se opravdu rychle, takže se při jejich střídání nebudete zdržovat.

Máme posečeno, zastřiženo a okolo pěkný binec. To nás ovšem nerozhodí, protože uklidíme s foukačem!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řadu akumulátorových pomocníků pro svobodnou a zábavnou údržbu zahrady doplňuje foukač listí AL-KO LB 36 Li EnergyFlex. Z krásného travního koberečku a skvěle srovnaných keřů se budete radovat, až když bude zahrada uklizená. A to bude fofr: akumulátor zacvaknete do foukače a mocný proud vzduchu o rychlosti až 250 km/h zažene všechny odstřižky na jedno místo. Navíc si můžete vybrat mezi dvěma trubkovými nástavci pro bodový nebo plošný způsobu práce. Proud vzduchu plynule regulujete. A teď už si uprostřed krásně upravené zahrady můžeme jen zopakovat, že výkonné, ale tiché pomocníky se značkou AL-KO EnergyFlex můžete nakupovat postupně, bez akumulátoru nebo s ním, přesně podle vašich potřeb.

Další články

Načítám