Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Týdenní oficiální cesta po Indii a Bhútánu vévody s vévodkyní z Cambridge je ve své druhé polovině. Pár ve čtvrtek v ranních hodinách přistál soukromým letadlem na území hornatého jihoasijského státu Bhútán, jemuž se také někdy přezdívá „Země hřmícího draka“. Vzácná návštěva byla hned na letišti přivítána princeznou Chimi Yangzum Wangchuck - sestrou krále Bhútánu a jejím manželem.

Po uvítání a absolvování ceremoniálu na symbol přátelství se William (41) s Kate (42) vydali na vyhlídkovou cestu po krásách himálajské krajiny do hlavního městě Thimphu, kde je čeká setkání s představiteli tohoto malého asijského království, jimiž jsou král Džigme Khesar Namgjal Wangčhug a jeho manželka Džetsun Pema. Dvojici, které se přezdívá William a Kate Orientu, pojí s těmi skutečnými kromě mimořádné oblíbenosti u lidu například i svatba v roce 2011 nebo prvorozený syn, jenž se jednoho dne stane následníkem trůnu. Malý princ sice přišel na svět již začátkem února, ale stále ještě nebyl pojmenovaný.

Následně se vzácná návštěva z Velké Británie účastní tradičního uvítacího ceremoniálu, který bude přehlídkou hudby, slavnostních kostýmů a cvičených koní. Po večeři s královským párem Bhútánu je zítra čeká šestihodinový výšlap k horskému buddhistickému klášteru s názvem Taktsang neboli Tygří hnízdo, jenž je vystavěn ve výšce 3120 metrů nad mořem.

Reklama

Další články

Načítám