Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Naďa Válová se věnuje především šansonu. Je velká škoda, že už se neuvádí lyrikál Kudykam, kde v písních Petra Hapky (†70) a Michala Horáčka excelovala. I ona přiznala, že je jí to líto, když jsme se potkali na křtu diáře Jakuba Ludvíka, pro který také pózovala.

"Byli jsme skvělá parta, stýkali jsme se i v soukromí a řada přátelství z toho zůstala," svěřila Super.cz. Naďa byla jednou z posledních, která spolupracovala i s Petrem Hapkou před jeho smrtí. "Spolupracovala jsem s ním už od roku 2008 na albu Ohrožený druh, které dostalo Anděla, tam mi napsal píseň V úzkých, největší hit tam byla píseň Jak ten chlap se na mě dívá," vyprávěla s tím, že poslední píseň od Petra Hapky se bude teprve křtít.

"Křest chystáme v květnu, skladba se jmenuje Krev a šroubky a dnes tady zazněla v předpremiéře. Petr ji napsal, zasunul ji do šuplíku a pak se na ni na strašně dlouho zapomnělo. Petr byl nadšený, že jsem ji našla a chtěla vydat. Chtěli jsme to stihnout ještě za jeho života, ale to se nestihlo. Proto mě to nutí k tomu, že se vydat musí a lidi ji musí slyšet, protože je to metelice," řekla nám.

Název skladby Krev a šroubky nám byl ale v redakci trochu povědomý. A opravdu, stejnojmennou píseň jsme našli na albu Navěky zůstane čas od Hany Zagorové z roku 2003.  Jen pod ní byl s textařem Michalem Horáčkem podepsaný Tomáš Kympl.

Od Nadiných spolupracovníků se nám dostalo vysvětlení, že sice Zagorová píseň zpívala, ale Hapka s ní nebyl stoprocentně spokojený a hudbu pro ni předělal právě Tomáš Kympl. Text tedy zůstává stejný, ale hudba v Nadině verzi je stoprocentně Hapkova. Ke skladbě je téměř hotový i videoklip, který vznikal ve spolupráci s Michalem Horáčkem a Michaelem Kocábem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám