Hlavní obsah
Článek

Kapela Slza pro své fanoušky po hitech Lhůta záruční, Celibát nebo Katarze připravila další singl s klipem Fáze pád. K jeho natáčení si hudebníci Petr Lexa a Lukáš Bundil přizvali finalistku loňského ročníku České Miss Kateřinu Krobovou i bandu kamarádů.

Bundil nastiňuje námět písně: „Každý ví, jaké to je usilovat o zdánlivě nedosažitelný cíl, snažit se, i když vás okolí odrazuje a hází klacky pod nohy. Ale vás to přesto neodradí a jdete si za svým cílem. A o tom je písnička Fáze pád.“

Její obrazové pojetí režisér Vít Karas zasadil do řeznictví a kulturáku v moravské vsi, kde se odehrává tancovačka. Hlavní roli si zahrál Petr Lexa, jenž ztvárnil řeznického učně, kterého starší kolegové moc dobře nepřijali. „Natáčení klipu bylo dost náročné, odnesl jsem si z něj několik modřin a naražených kostí, ale neskutečně jsem si to užil a výsledek za to rozhodně stojí,“ řekl.

Krobová byla za jeho femme fatale, tedy v rámci možností a kontextu. „S kluky jsme si užili spoustu legrace. Ovšem nejvíc mě rozesmála scéna, kdy si pro mne Petr ‚dotančil‘ svým originálním pojetím moravského tance. Smála jsem se tolik, že jsme museli scénu natáčet vícekrát,“ uvedla ke svému účinkování.

Partu řezníků představovali kamarádi režiséra a vedle nich si v klipu zahrálo i mnoho fanoušků Slzy, kteří se na moravskou tancovačku sjeli z různých koutů České republiky.

Reklama

Další články

Načítám