Hlavní obsah
Článek

Zpívá od třinácti, ale teprve teď je víc vidět. Zpěvačka Lucie Bakešová (28) je v současnosti tím nejpůvabnějším stvořením kapely Laura a její tygři, která třicet let svého trvání oslavila velkolepým koncertem v pražském Lucerna Music Baru a novou deskou Továrna na sny, jejímž kmotrem byl Petr Janda

„S Karlem Šůchou jsem se potkala poprvé, když mi bylo nějakých náct. Tehdy jsem měla dívčí punkovou kapelu a Karel nám ve studiu pomáhal s natáčením písniček. Před dvěma lety jsem byla v Hlase Československa, kde mě zaregistrovala manažerka Laury. Zrovna sháněli novou zpěvačku, vyhlídli si mě a oslovili,“ vypravuje Lucie.

Ta s kapelou, ze které se vylouply takové osobnosti jako Ilona Csáková, Lenka Nová, Martin Pošta nebo Daniel Nekonečný, natočila nové album. A má tam více prostoru než zpěvačky na předchozích deskách. „Všechny písničky na desce zpívám já,“ podotýká současná Laura, která se na jednom pódiu potkala i se svými předchůdkyněmi Ilonou Csákovou a Lenkou Novou.

Osmadvacetiletá Lucie pochází ze Železného Brodu a vidět byla i v několika muzikálech. „Nejoblíbenější je určitě role Joan v muzikálu Rent. Tu jsem hrála v Čechách i na Slovensku. Taky jsem zpívala s kapelou Dekolt,“ dodává zpěvačka, jejíž dekolt rozhodně stojí za pozornost.

Reklama

Další články

Načítám