Hlavní obsah
Článek

Oblíbený moderátor, herec a muzikant Dalibor Gondík (54) je vášnivým běžcem. Stále populárnějšímu sportu propadl už před několika lety.

Pravidelně také nechybí na startu těch nejznámějších závodů. Není divu, že si pohublý moderátor o víkendu nenechal ujít ani Pražský půlmaraton.

Gondík má postavu srovnatelnou s úspěšnými africkými běžci. Ač některé lidi pohled na jeho vychrtlou figuru děsí, moderátor má ohromnou fyzickou kondici. A půlmaraton skvěle zvládl i o víkendu.

„Hromadné akce, jako je tato, jsou něco naprosto báječného. Ta masa lidí vás nabije pozitivní energií,“ prozradil v jednom z rozhovorů Gondík, který dodržuje extrémně přísný jídelníček.

„V podstatě jím syrovou stravu. Nejím hodně věcí, třeba maso, lepkové potraviny, mouku. Je to postavené na zelenině a ovoci. Dál jím třeba hodně luštěniny nebo ryby, které jediné si tepelně připravuji,“ nechal nahlédnout pod pokličku svého stravování Gondík.

Pražský půlmaraton vyhrál obhájce loňského prvenství Daniel Wanjiru z Keni, který si časem 59:20 vytvořil osobní rekord. Z Čechů byl nejlepší Jiří Homoláč, jenž se umístil na patnáctém místě a splnil limit na mistrovství Evropy v Amsterodamu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám