Hlavní obsah
Článek

Senzací udílení GLAAD Media Awards se stala přítomnost režisérky Lilly Wachowski, která byla ještě donedávna Andym. Slavný filmař následoval svého bratra Larryho, který se v ženu jménem Lana transformoval o šest let dříve.

Sourozenecké duo, které stojí za sci-fi trilogií Matrix, se na společenských akcích nikdy příliš neobjevovalo. Teď už ovšem bývalí bratři, z nichž se staly sestry, nemají co skrývat. Lilly zásadní životní změnu potvrdila teprve počátkem března, a teď svou novou identitu předvedla se vší parádou.

Wachowské se totiž dočkaly ceny za nejlepší televizní seriál, jímž se stal jejich počin Sense8. Není velkým překvapení, že organizaci Gay and Lesbian Alliance Against Defamation, jejímž cílem je zabránit šíření negativního obrazu sexuálních menšin v médiích, zaujala právě tato dvanáctidílná série. Mezi osm mentálně propojených hrdinů totiž patří homosexuální herec i lesbička, která podstoupila změnu pohlaví.

Lilly přiznala, že byla před svým prvním veřejným vystoupením nervózní, ale na ceremoniálu se setkala s vřelým přijetím. Proměna Andyho sice není tak dokonalá jako v případě Bruce Jennera v Caitlyn, ale podstatné je, že jako Lilly konečně dosáhl duševní spokojenosti. Pod druhou řadou Sense8 tak bude podepsán sesterský tandem.

Reklama

Další články

Načítám