Hlavní obsah
Článek

Je to jen pár týdnů, co svou nadaci na pomoc seniorům představila Simona Krainová (51). Nyní se stejné příležitosti dočkala její kolegyně Kateřina Sokolová (34). K založení nadace Auttalk přiměla Kateřinu vlastní rodinná zkušenost s autismem. „Poruchou autistického spektra trpí můj malý bratr Radovan. Pokud moje jméno a možnosti mohou pomoci problematiku autismu zviditelnit, samozřejmě pro to udělám vše, co bude v mých silách. Věřím, že se mi také podaří změnit zažité klišé, kterým pro veřejnost modelka a charita často jsou. Nadační fond jsem založila kvůli svému bratrovi a jsem přesvědčená, že by se tak zachoval na mém místě každý,“ říká Kateřina.

O tom, že se společně s tatínkem Janem Sokolem nějakým způsobem zapojí do problematiky osob s poruchou autistického spektra, uvažovala Miss České republiky 2007 už delší dobu. „Zprvu jsem se chtěla připojit k nějaké již fungující neziskové organizaci zaměřené na toto téma, pak jsme se ale s tátou domluvili, že bude lepší mít něco svého, co budeme mít na starosti a do čeho na 100 % uvidíme,” říká Katka Sokolová.

Co by chtěla Katka v tomto ohledu změnit? „Náš nadační fond je založen na osobní zkušenosti a založila ho rodina, která vychovává osmiletého autistu, tudíž opravdu víme, o čem každodenní život s autistou je. Myslím si, že naše zkušenost a hlavně i dlouholeté kontakty mého táty v této oblasti budou velkým přínosem. Zná spoustu odborníků, terapeutů, lékařů a organizací v této oblasti,” říká Kateřina Sokolová.

Reklama

Další články

Načítám