Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce a již několik let i partnera Báry Munzarové jsme na televizní obrazovce neviděli ani nepamatujeme. Martin Trnavský, jehož známe mj. z Ordinace v růžové zahradě, se nezajímavým rolím vyhýbá, uživí ho divadlo a jeho dvě firmy. Přesto kývl na nabídku muzikálové zpěvačky Evy Kleinové a natočil s ní novou verzi písně Klíč ke štěstí, kterou dal s Marií Rottrovou dohromady Jiří Bartoška, jenž tak vystřídal Alaina Delona.

Se zpěvačkou Evou Kleinovou jste znovu namluvil part písně Klíč ke štěstí, kterou předtím interpretovali Marie Rottrová a Jiří Bartoška, ve francouzské verzi tedy Alain Delon. Neměl jste z toho strach, že už nemůžete být lepší?

Jsou určité věci na divadle, které by se neměly dělat znovu. Nikdy bych nemohl hrát Wericha anebo to, jak Milan Lasica zahrál Cyrana z Bergeracu. To si nedokážu představit. Ale tohle je úplně jinak komponovaná skladba. Snad jsme to těm, kteří tu skladbu napsali, celkově moc nepokazili.

Jak vás vlastně Eva oslovila?

S maminkou byly na mém představení v divadle a pak mi napsala, jestli bych to nechtěl dělat. Neváhal jsem, protože mám tu písničku fakt hrozně rád. Hlavně mám rád Marii Rottrovou, protože je to podle mne nejlepší zpěvačka, co jsme kdy měli.

Ale tahle píseň se pořád v jejím provedení hraje docela často v rádiích. Nepřišlo vám trochu kontraproduktivní ji dávat znovu?

To se musíte zeptat Evy Kleinové, ona je producent, já jsem byl jen najatý. Ale víte, kolik se hraje v divadlech Romea a Julie? Taky by se dalo říct: Proč to hrajete, když to udělal před dvaceti lety někdo lépe? Tak proč to hrát podvacáté nebo potřicáté?

Nezlákalo vás i natáčení videoklipu v New Yorku?

Já tam nebyl. Já si to jenom namluvil v tělocvičně, nebo v nějaké škole, nevím, co to bylo. Bylo to pod dvěma světly.

Jak to vypadá s vaší prací jinak? Už jsme vás opravdu hodně dlouho neviděli na televizní obrazovce.

Dělám divadlo, píšu, starám se, žiju si svůj život.

V jakých divadlech vás můžeme vidět?

Mám svůj divadelní spolek Frída, hrajeme osmnáctkrát měsíčně, to stačí. V Praze hrajeme pravidelně v Rokoku, tento měsíc dvakrát. 18. dubna moje one man show Kolega Mela Gibsona a 24. dubna s Bárou Munzarovou představení Rošády.

Takže s Bárou pořád hrajete?

Tak, když s ní žiju, tak se nám spolu i dobře hraje. Baví nás to, lidi chodí, tak nás to těší.

Televizní nabídky vám nechodí, anebo vás nezaujaly a řekl jste si, že je to hloupé a že vás divadlo dostatečně uživí?

Nebyly tak zajímavé, dostatečně mě uživí divadlo a ještě další dvě profese. Mám dvě firmy a do těch seriálů nemusím. Pokud jde o filmy, tak mne buď nikdo neosloví, anebo se zase vrátíme zpátky. Prostě buď vás nikdo neosloví, anebo se vám to nelíbí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám