Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skladatel Zdeněk Barták je předsedou komise, která rozhoduje o ocenění českého provedení muzikálů a operety prestižními cenami Thálie. Není to ale střet zájmů?

"Za celou sezónu vzniklo dvaasedmdesát premiér, z toho bylo osm operetních. V komisi máme pravidlo, že vidíme opravdu všechno, i když ne úplně všichni. Já osobně viděl více než polovinu," popsal nám způsob práce porotců.

Tomu, aby preferoval svoje díla, anebo oblíbené interprety, prý brání stanovy. "Loni byla třeba nominovaná Sněhová královna, kterou jsem napsal. Ale v tom případě nesmím hlasovat, jsem z toho vyloučený. Byla by to takzvaná podjatost a rozhodování je na mých kolezích," vysvětlil.

Letos se do nominací dostali interpreti hned dvou hitových muzikálů, Děti ráje a Mamma Mia!. "Je pravda, že je to určitý celosvětový trend, který se dostal i k nám. Můžeme připomenout Atlantidu anebo Elány. Ale je to období, které skončí, protože tolik hitů už není. Možná ještě Beatles anebo Elvis Presley," míní Barták.

Sám momentálně nový muzikál nechystá. "Hlavně se připravuji na léto, kdy točíme další sérii Policie Modrava, pro kterou píšu hudbu. Snad posluchače uspokojím, protože ten seriál byl velmi úspěšný a doufám, že na něj dalšími osmi díly zase úspěšně navážeme," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám