Hlavní obsah
Článek

V roce 1997 by se sotva našel posluchač, k němuž z rádia nedolehla píseň Laura non c´è, která se stala mezinárodním hitem, přestože jejímu textu rozuměli jen Italové. Její interpret s pseudonymem Nek je stále hudebně aktivní, ale úspěch „Laury“ už nikdy nezopakoval.

Italský zpěvák Filippo Neviani (44) budoucí hitparádový šlágr představil na festivalu v Sanremu, kde sice nezvítězil, ale jeho píseň si brzy našla cestu za hranice Itálie. Jeho album Lei, gli amici e tuttu il resto se setkalo s obrovským úspěchem nejen v jeho rodné vlasti, ale poté co Nek nahrál i španělskou verzi, s ním kromě Evropy prorazil také v Jižní Americe.

Na konci 90. let byl Nek označován za nástupce Erose Ramazzottiho, ale s dalšími nahrávkami jeho mezinárodní věhlas opadl. Italský zpěvák se loni dokonce vrátil na místo činu a opět vystoupil v Sanremu, kde s písní Fatti avanti amore skončil na druhém místě. Tentokrát se sice dočkal uznání, ale jeho píseň mimo Itálii neuspěla. Nek ovšem nezahálí a chystá turné ke svému již dvanáctému albu. Zlatým hřebem jeho koncertů však navždy zůstane Laura non c´è.

Reklama

Další články

Načítám