Hlavní obsah
Článek

V létě se již podruhé uskuteční soutěž o nejsympatičtějšího homosexuála. Super.cz byl u toho, když organizátoři soutěže představili desítku finalistů, kteří budou 13. června soutěžit v druhém ročníku soutěže Gay roku.

Na tiskové konferenci se kromě desítky soutěžících představili také porotci, kteří budou rozhodovat o příštím vítězi. Do porotcovské lavice usedne opětovně Anife Ismet Vyskočilová Hassan, která má téměř všechny své kamarády homosexuálně orientované, nebo třeba Eva Decastelo, která věří v hlubší poslání soutěže. „V České republice nejsme tak prudérní, aby byli gayové diskriminovaní, pokud ale tato soutěž pomůže k tomu, aby se legalizovala adopce dětí gay páry, tak budu nejšťastnější na světě."

"Myslím si, že adopce nemá být o tom, jestli dítě poputuje do rodiny s mužem a ženou, dvěma muži, nebo dvěma ženami, ale měla by být o tom, aby se dítě dostalo do prostředí, kde mu budou schopni dát lásku, zázemí a výchovu,” říká Decastelo, která má několik přátel usilujících o adopci dítěte.

„Jeden z párů měl to štěstí, že to vyřešil tzv. americkou cestou a děťátko jim odnosila náhradní matka, pořád mají ještě problém s legalizací, a proto nežijí v Česku,” říká Eva Decastelo.

Letos poprvé se do této sestavy zapojí Jiří Krampol. „Mezi homosexuály mám spoustu kamarádů. Jsem rád, že jsem dostal tuhle příležitost,” uvedl s úsměvem herec a moderátor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám