Hlavní obsah
Článek

Zrušit veškeré své pracovní závazky byl kvůli zdraví nucen jeden z našich nejoblíbenějších herců a komiků Bolek Polívka (74). Až do konce března jej diváci v pražském Činoherním klubu neuvidí, jeho představení Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho je nahrazeno jiným titulem. Kvůli čemu tak náhlé změny?

„Pan Polívka má lymskou boreliózu. Bude chodit tři týdny do nemocnice na antibiotické kapačky,“ uvedl pro deník Aha! Polívkův manažer Ladislav Krapek s tím, že v nemocnici nebude muset trvale ležet.

Herec podle svých slov prý žádné klíště neměl, je přesvědčen, že jej v létě musela kousnout nějaká muška a nemoc se rozvinula během uplynulé inkubační doby. Nemoc je přitom velmi důležité léčit hned, jelikož může mít trvalé zdravotní následky. Opožděná nebo nedostatečná léčba může vést k propuknutí mnohem vážnějších symptomů, mohou být postiženy klouby, srdce nebo centrální nervová soustava. Navíc se může podílet na vzniku nemocí, jako je roztroušená skleróza či revmatoidní artritida.

Polívka proto zůstává během léčby doma a snaží se být v klidu, aby se zbytečně nevyčerpával. Hercův manažer však ujišťuje, že to s ním není vážné a lidé se nemusejí obávat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám