Hlavní obsah
Článek

Vrchol kariéry prožila americká herečka Holly Hunter (58) v roce 1993, kdy zazářila v milostném dramatu Piano. Nestárnoucí hvězda, jíž přibývající věk rozhodně neubral na kráse je momentálně k vidění ve filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti.

Holly Hunter se proslavila jako tmavovlasá němá Ada, která na Novém Zélandu hledala útěchu v hudbě a zprvu vynuceném milostném dobrodružství, ale v současné době je blondýnka. Herečka, jíž by skutečný věk hádal málokdo, je mnohem přívětivější, než ve své nejslavnější roli.

V roce 1994 byla Holly Hunter na vrcholu kariéry. Nejenže získala Oscara za hlavní roli v Pianu, ale na cenu Americké filmové akademie byla zároveň nominována za vedlejší herecký výkon ve filmu Firma. Po obrovském úspěchu se ale její filmografie zaplnila spíše průměrnými díly. K výjimkám patří seriál Na jezeře, v němž v roce 2013 spojila své síly s novozélandskou režisérkou Jane Campion, která ji obsadila už do Piana.

Oscarový trumf Holly prožila ve stejném roce, kdy si její budoucí manžel Janusz Kaminski odnesl cenu za kameru k filmu Schindlerův seznam. Úspěšný pár se dočkal v roce 1995 svatby, ale o šest let později přišel rozvod. Poté se partnerem Holly stal herec Gordon MacDonald, s nímž má desetiletá dvojčata Presse a Clauda.

Reklama

Další články

Načítám