Hlavní obsah
Článek

Známe ji v bundě a s helmou na hlavě (a s knírkem pod nosem) na prkně a také jsme už měli možnost Evu Samkovou (30) vidět v dlouhé večerní na plese či v šatech při taneční vystoupení. A teď zase z trochu jiného soudku - snímky v galerii pocházejí z archivu olympijské medailistky (jíž tehdy ještě nebyla) a vznikly v létě 2011 ve Francii.

Většina lidí má Evu Samkovou spojenou právě se snowboardem a po jejím vítězství ve snowboardcrossu na zimní olympiádě v Soči, kdy se stala miláčkem národa, či aktuálně druhém místě na Světovém poháru, se není co divit. Její sportovní záběr je ale mnohem širší. Dříve lyžovala, také tančila, dnes se zase aktivně věnuje surfování. A v rámci přípravy také posilování či běhu.

Má-li Eva možnost, ráda podpoří dobrou věc a její jméno figuruje i na startovním listu charitativního běhu Wings for Life World Run, který se bude konat 8. května v Bratislavě. Z českých olympioniků nebude účastna pouze ona, ale také Vavřinec Hradilek. „Líbí se mi, že si v jednom závodě zasoutěžím společně s dalšími sportovci z úplně odlišných disciplín. Hecujeme se navzájem, kdo dá víc kilometrů, bude to sranda,“ těší se Eva a ostatní zase na ni.

Cílem akce je přispět na výzkum poranění míchy a pomoci lidem na vozíku. Jedná se o třetí ročník tohoto běhu, kdy vždy celá částka startovného připadá neziskové nadaci Wings for Life, která se výzkumem poranění míchy zabývá. Dosud se díky běhu podařilo získat více než 7 miliónů eur.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám