Hlavní obsah
Článek

Zatímco mnozí zpěváci daleko zvučnější jmen, kteří jsou na hudební scéně desítky let, mají problémy prodat koncerty i s podporou různých kampaní, představitel Fantoma opery a nově i krále Šalamouna v muzikálu Sibyla Radim Schwab s tím problém nemá.

Jeho jarní koncert v Ta Fantastice je už skoro vyprodaný a další v Kolíně se prodává až neuvěřitelně. „Já sám nevím, čím to je. Upřímně si kladu tu otázku. Jsem za to samozřejmě velmi rád, i když to někteří moji kolegové asi rádi neslyší,“ směje se Radim Schwab, který patří k nejvyšším českým zpěvákům.

„Já pro to zase tak moc nedělám. My jsme v podstatě ještě nezačali s mým týmem kampaň, a Ta Fantastika je už vyprodaná. Až na pár místeček,“ chlubí se prodejem lístků na koncert, který se bude konat 1. května Schwab.

Právě v Ta Fantastice hrál několik let v muzikálech, například i manžela Lucie Bílé (57), která mu před třemi lety křtila jeho první CD Amoroso. Hrál třeba i s Lucií Vondráčkovou (44) a dalšími. Než se ale prosadil v českém šoubyznysu, uplynulo ve Vltavě hodně vody.

„Snažím se svou práci dělat dobře a naplno. Teď tři měsíce zkoušíme Sibylu. Je to nesmírně náročné, ale krásné. Bezvadný kolektiv, bezvadný režisér, skvělý muzikál. Ale do toho musím stíhat koncerty, televizi a další věci. Proto mě nesmírně těší a jsem za to svým fanouškům vděčný, že jen oznámím, že budou jarní koncerty Amoroso nebo zimní Vánoční sen, a okamžitě se strhne vlna zájmu,“ říká Radim Schwab, který je prý stále nezadaný. Na vztahy nemá čas.

„Ale teď, když přijde jaro, kdo ví. Nikdy neříkám nikdy. Nicméně prozradím, že mám obrovskou lásku, a tou je moje práce,“ usmívá se Radim, který hraje také v Semaforu, točil s Michalem Davidem pořad To byl náš rok a o víkendu vystoupil například v live televizním přenosu soutěže Pretty Woman.

Nejčastěji jej ale diváci mohou vidět v pražské GoJa Music Hall, kde vystupuje v titulní roli Fantoma opery a vstupenky už se prodávají i na novou sezónu. "Teď máme za sebou 250 představení a rádi bychom to dotáhli minimálně na dvojnásobek," shoduje se Radim Schwab s producentem Františkem Janečkem (79).

Reklama

Další články

Načítám