Hlavní obsah
Článek

Minulou neděli převzal Artur Šípek za svého zesnulého tatínka cenu za celoživotní mistrovství na galavečeru Trebbia. Ani ne o týden později ho čekal podobný úkol na udílení cen Czech Grand Design 2015. Zde byl architekt, designér, sklářský mistr a filozof uveden do Síně slávy.

Umělcův nejmladší syn cenu přebíral společně se svým bratrem Daliborem a stejně jako jeho starší sourozenec se odvážil veřejně poděkovat. „Vždycky jsem tátu rád pozoroval, když pracoval, ať už to bylo ve sklárně, na chalupě nebo v kuchyni při vaření. Bohužel už si na jeho velice ostrých jídlech nepochutnám, ale jeho dílo můžu obdivovat celý život,” chytře a vtipně odlehčil celou situaci třináctiletý chlapec.

Dozvěděli jsme se, že Arturova řeč byla ve skutečnosti improvizací. „My jsme dopředu věděli, že Daliborovi a Arturovi budou položeny otázky, ale nevědělo se jaké. Nakonec žádnou otázku nedostali a vznikla z toho neuvěřitelná improvizace, ze které jsem nadšená,” nechala se slyšet hrdá maminka Leona Machálková (56). „Jsem ráda, že nezopakoval stejnou věc, jako minulý týden. Tím, že řekl něco jiného, tak stoupl v mých očích a stal se pro mě pódiovým designérem slova,” smála se Leona.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám