Hlavní obsah
Článek

Nejslavnější světový wrestler Hulk Hogan vyhrál soudní proces proti mediální společnosti Gawker a jejímu zakladateli Nickovi Dentonovi. Ten před třemi lety odkoupil a zveřejnil Hoganovo soukromé video při sexu s Heather Cole - dnes již exmanželkou jeho nejlepšího kamaráda Bubbyho the Love Sponge. Denton musí zaplatit 115 miliónů dolarů (2,76 miliardy korun), což jej může přivést až k bankrotu.

Videonahrávka se stala doslova senzací a v USA o ní v době uveřejnění mluvil každý. Hoganovi prý převrátila život naruby a veřejné propírání jeho sexuálního apetitu, mužství, dovedností i dialogů, které s Heather vedl, pro něj bylo velice zostuzující. Denton i další zaměstnanci společnosti prý na Hoganovu adresu dělali nevhodné vtipy a psali téměř nepublikovatelné teorie. „Věřím v absolutní svobodu a informační transparentnost. Když na to přijde, jdu do extrému,“ řekl u soudu Denton.

Hogan i jeho právní zástupci rozsudek floridského soudu vnímají jako velké vítězství, které by mělo podpořit i další celebrity, kterým média takto výrazně zasáhnou do soukromí. Wrestler se po vyřknutí rozsudku dokonce rozplakal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám