Hlavní obsah
Článek

Američanka Teretha Hollis-Neely (47) se kvůli přejídání dostala až na extrémní váhu. Teď už je sice o 150 kil lehčí, ale do průměrné hmotnosti má stále hodně daleko.

Příběh ženy z amerického Detroitu je velkým paradoxem. Její pracovní činnost totiž spočívala v propagaci zdravého stravování. Když však o zaměstnání přišla, zanevřela na své životní cíle a začala se stravovat ve fast foodech. Její útěcha ve smažených pochoutkách ji dovedla až do situace, kdy se ani nemohla zvednout z postele a jídlo jí nosil syn.

Naprosto nesoběstačná Teretha po dvou letech na lůžku projevila zájem změnit svůj život a zhubnout v rámci televizního pořadu My 600lb Life. Obézní žena se však nemohla ani postavit na nohy, takže se do nemocnice dostala s pomocí osmi hasičů. Na její zvážení běžné přístroje nestačily, ale lékaři její váhu odhadli na závratných 362 kilogramů.

Po čtyřech měsících pod dohledem odborníků Američanka zhubla téměř metrák a mohla se vrátit domů. Tam na ni ovšem opět číhala nástraha v podobě nezdravých pochoutek, takže záhy přibrala 13 kil a putovala opět do nemocnice, kde ovšem také nedodržovala stanovený režim, takže jí byl přidělen terapeut. Teretha dala na jeho rady a po 12 měsících, během nichž ji sledovaly televizní kamery, se její váha přiblížila k dvousetkilové hranici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám