Hlavní obsah
Článek

Jakmile si jednou pustíte do života psa, už si svou existenci bez něj nedovedete představit. Své o tom vědí i seriáloví herci Václav Jiráček a Jana Stryková, kteří se se svými miláčky dokonce nechali vyfotit.

Herec Václav Jiráček, kterého znají diváci seriálu Přístav jako Míru Šimáčka, dorazil na focení se dvěma psími mazlíčky - anglickou setryní Lojzinou a voříškem Prckem. Prcka našli v horách, kde se toulal od hospody k hospodě. Aby toho nebylo málo, ještě mají kočku Paní Vykukovou. Tu si vzali z kočičího útulku Holubice, který společně podporují. A jak byl Vašek s focením spokojený?

„Angličtí setři bývali cvičení k tomu, že pózovali na obrazech. Lojzina má proto focení v genech a pózuje ráda. A když jsme na fotce spolu, jí to vždycky sluší víc,“ smál se Vašek.

Herec ale také zároveň apeloval na všechny, kteří si chtějí pořídit pejska, aby dali pozor, odkud si ho berou „Množírny psů jsou strašná věc a bohužel je jich pořád hodně. Je tragédie, že na utrpení zvířat si někdo založí byznys,“ řekl herec.

Proti množírnám se angažuje i herečka Jana Stryková, která hraje v seriálu V.I.P. vraždy forenzní analytičku Viki. „Na Facebooku jsem se přes internetový portál Buldoček v tísni dozvěděla o fenkách z množíren, které jsou ošklivě týrané mnohonásobnými porody. Babeta byla jednou z nich a hledal se někdo, kdo by si ji vzal a změnil její život k lepšímu. Téhle výzvě jsem neodolala a dnes je z Babety nejvděčnější pes na světě,“ říká Jana.

Kromě buldočka Babety má herečka ještě krátkosrstou kolii Jonáše, který také ochotně pózoval na focení pro časopis Glanc. A jak Jana zvládá mateřství a dva psy? „Jsou báječná trojka a dohromady jsme taková parta hic na výletě,“ směje se herečka.

Reklama

Další články

Načítám