Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Gabriela Gunčíková (30) byla vybrána, aby Českou republiku reprezentovala na letošním ročníku Eurovision Song Contest, který se bude konat v květnu. Soutěžit bude Gábina s písní I Stand, která už má i svůj klip.

V tom vystupuje často zabíraná po dekolt, což působí dojmem ‚nahoty‘, a zasypaná květinami. Jak takové záběry vznikaly, se podívejte v galerii.

Gunčíkovou vybrala pětičlenná porota, protože ‚má za sebou velkou zkušenost ze zahraničí a především disponuje úžasným hlasovým rozsahem‘, uvedl pověřený kreativní producent Eurovision Song Contest Jan Potměšil. „Gabriela Gunčíková společně s autory hudby dokázala píseň ještě zdokonalit a svým profesionálním přístupem nás přesvědčila, že je tou správnou volbou pro tuto výjimečnou příležitost,“ dodal.

„Pro mě je to především velká čest. Tato soutěž má skvělou historii a je to jediný projekt na světě takového rozměru, který se zaměřuje na hudební klání zemí celé Evropy. Je to jako evropský pohár ve sportovních soutěžích, ale tady se jedná o nejlepší píseň a její prezentaci,“ řekla Gábina.

Letošní ročník Eurovize se koná ve Stockholmu (již potřetí). Soutěž odvysílá Česká televize - semifinálová kola 10. a 12. května na obrazovkách ČT2, finále 14. května na ČT1.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám