Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Věra Martinová (64) si loni prošla peklem. Extrémní pracovní vytížení a stres stály za celkovým zdravotním kolapsem královny českého country. Zpěvačku postihl zápal plic i zánět žlučníku, a tak se správně rozhodla odpočívat.

Zrušila koncerty a relaxovala na chalupě. Ani procházky v přírodě jí však nepomohly. Fyzicky si odpočinula, ale postihl ji další velký strašák - deprese.

„Těšila jsem se na volno, ale když se mi udělalo trošku lépe, tak přišly deprese z toho, že nic nedělám. Jak na to člověk není zvyklý, tak když vysadí, tak se mu začnou líhnout brouci v hlavě, a zabývá se věcmi, nad kterými, když je v náporu práce, nemá čas přemýšlet. Měla jsem panické ataky a chuť nežít, což je samozřejmě nebezpečné. U labilních jedinců to může vést k tomu, že to nějakým způsobem ukončí,“ prozradila v pokračování pořadu 13. komnata Věra Martinová, která si nakonec nechala napsat antidepresiva.

Kombinace léků, fyzioterapie a přírodní léčby nakonec zabrala a zpěvačka se s elánem sobě vlastním vrátila na koncertní pódia. Úsměv na rtech má i díky o sedm let mladšímu příteli Květoslavovi, který jí coby přírodní terapeut moc pomohl.

Zpěvačka se přitom odhodlala k radikálnímu kroku, když od svého manžela Jaroslava odešla po pětadvaceti letech vztahu. S manželem, který už má také novou partnerku, prý zůstali přáteli.

„Po první mé velké nemoci (Martinová prodělala rakovinu prsu) jsem si uvědomila, že život se má žít a ne nějakým způsobem přežívat, a tak jsem se rozhodla ten krok udělat. V žádném případě nechci říct, že to byla jeho chyba, protože se mnou není jednoduché žít, ale měla jsem pocit, že ani on není v tom vztahu šťastný, věřím tomu, že to bylo pro dobro věci,“ uzavřela Martinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám