Hlavní obsah
Článek

Herec Jan Dolanský v novém primáckém seriálu Ohnivý kuře hraje kuchaře, který po roce opustil vězení. Dolanský v nápravním zařízení nenatáčel poprvé. Dokonce je zřejmě hercem, který ve vězení točí nejčastěji.

"Myslím, že jsem prošel všechny věznice u nás. Točil jsem v Ostravě, na Ruzyni, snad na Borech jsem jedině nebyl," usmívá se Dolanský. "Všude to vypadá prostě jako ve vězení. Teď zrovna v jednom filmu jsem v rámci natáčení strávil v base v kuse tři dny. Je to blbý pocit. Je to ale naše práce, máme tam úkol. Naštěstí tam nejsme jako vězni," vysvětluje Dolanský.

Mnohem více si tentokrát užíval kuchařského umění. Kvůli roli dokonce absolvoval u profesionálů speciální kurzy. "Vařím rád, ale kurzy jsem musel absolvovat, abych viděl, jak vypadají profesionální kuchaři. Vysvětlovali nám různé ingredience, jak elegantně vyfiletovat rybu, držet správně nůž. Trénoval jsem, abych vypadal alespoň trochu profesionálně," říká herec.

"Vše je trénink. Takže jsem si třeba nakoupil domů kilo cibule a začal doma krájet," dodal Dolanský, který vaření miluje a pro svoji ženu Lenku Vlasákovou a čtyři potomky vaří moc rád. "Doma jsem vždy vařil, jsem rád, že jsem se ještě naučil nové věci, fígle. Hodně to usnadní práci v kuchyni."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám