Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do společnosti spolu chodí výjimečně. Když tedy Libor Bouček (43) vyrazil mezi lidi se svou půvabnou přítelkyní Gabrielou Bendovou, využili jsme příležitosti a pořádně ji proklepli. Moderátor se s finalistkou České Miss 2014 zúčastnil cvičebního maratonu Mars 2016, který cílil na podporu lidí s roztroušenou sklerózou.

Libor se do kruhového tréninku příliš nehrnul, zato půvabné Gábině to na strojích šlo jedna báseň. Náš rozhovor se tak logicky točil kolem pohybu. „V mládí to bylo se cvičením lepší,” se smíchem v hlase vtipkovala modelka a dále uvedla: „Tedy na střední škole, to jsem chodila pravidelně na volejbal. Teď je to špatný – pracuju a mám školu, tak se snažím aspoň dvakrát týdně cvičit jógu a nějaký posilování doma. To posilování je pro mě důležitý hlavně pro psychiku, člověk vypne a úplně si odpočine. Stejně tak dnes díky společnému cvičení s dalšími lidmi - skvěle jsem se odreagovala.”

Bendová byla ráda, že se mohla bohulibé akce zúčastnit, vedla ji k tomu i osobní zkušenost s nemocí. „Spolužačka mé maminky měla roztroušenou sklerózu, tak vím, jak ta situace pro ni byla těžká, nemohla kolikrát ani vstát z postele, když jí bylo zle,” říká Gábina Bendová.

Příkladem dalším lidem s diagnózou roztroušené sklerózy šla i Petra Klausová, sestra slavného hokejového útočníka NHL Jakuba Voráčka, která onemocněla před dvěma lety. „Moc rádi jsme se s naším týmem do akce NF Impuls zapojili. Pravidelné cvičení je společně s psychoterapií a kvalitní léčbou pro nás všechny naprosto zásadní a je důležité to připomínat i touto cestou,“ říká Petra, která s Jakubem vloni na podzim založila nadaci nesoucí jeho jméno.

Jakuba Voráčka mrzelo, že v sezóně NHL nemůže podpořit akci v České republice osobně, tak alespoň všem z Filadelfie vzkazuje: „Je strašně důležitý, aby všichni lidi, nejen vrcholoví sportovci, pravidelně cvičili, a zvlášť to platí pro ty s roztroušenou sklerózou. Když to zvládne Kluk Puk, tak můžou cvičit fakt všichni.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám