Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Simona Krainová (51) zahájila v tropickém skleníku Fata Morgana výstavu orchidejí. Nejspíš se vám bude zdát kombinace modelky a ne úplně módního prostředí ne zcela logická. Krainová přece jen není žádný Přemek Podlaha, ale pokud dočtete tento článek až do konce, tak zjistíte, že všechno do sebe zapadá.

Simona přijala tuto nabídku s nadšením hned z několika důvodů. „Moje nadace Antonika si vzala za cíl pomáhat seniorům, a tak jsme se s vedením botanické zahrady dohodli, že sem budou jezdit naši klienti na prohlídky,” říká Krainová a jedním dechem dodává: „Už předtím jsem přemýšlela, jaký zábavný program pro ně vymyslet, a návštěva tohoto úžasného skleníku mi přijde ideální.”

Do největšího skleníku v Čechách se Krainová nechystá pouze se seniory, ale brzy se sem vrátí také se svými dvěma syny. Ti podle slov modelky milují masožravé květiny, a tak si přijdou na své. „Děti z toho prostředí budou nadšené. Dokonce jsme jednu masožravku dostali domů.”

Z modelky a herečky se nejspíš nikdy nestane vášnivá zahradnice, ale je pravda, že se začíná učit pečovat o zahradu, kterou má u svého vesnického domku. „Zatím tam roste jen máta. Zahrada je ve stavu plánů a budování. A to jsem radši přenechala profesionálům, protože já na to nemám čas a ani vědomosti. Doufám, že se v botanické zahradě něco přiučím,“ doufala Simona.

Během dnes už tradiční výstavy umístila Simona do expozice vysokohorské květeny skleníku Fata Morgana v Troji vzácnou orchidej druhu Coelogyne lawrenceana, kterou při té příležitosti pokřtila. „Mám, jako každá žena, ráda květiny. Proto jsem pyšnou patronkou tropické orchideje Coelogyne lawrenceana. Květiny také ráda dostávám, zejména pokud jsou od milované osoby,“ říká Simona Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám