Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Mezi sportovními komentátory se poslední léta drží na špici a stále patří k těm nejoblíbenějším. Řeč je o majiteli čtyř cen TýTý i unikátních ďolíčků ve tvářích Vojtovi Bernatském (40), kterého mají rády televizní divačky napříč věkovým spektrem.

Sympaťák, který se před dvěma lety oženil s maminkou své dcery Elišky Kateřinou, přiznal, že kromě chvilek s milovanou rodinou je v současnosti jeho největším koníčkem běhání.

Dokonce se stal jednou z tváří projektu Mattoni FreeRun, který podporuje komunitu běžců po celé republice. „Pro mě se běhání stalo vášní asi před 3 lety. Už jsem si vyzkoušel i půlmaraton. Ale kdybych měl po boku zkušenějšího běžce nebo trenéra, určitě bych se v počátcích nedopouštěl chyb,“ prohlašuje Vojta.

Ten hlavní devízu tohoto projektu vidí právě v existenci zkušených koučů, kteří mohou začínajícím běžcům poradit. „Začít běhat není snadné a už vůbec ne, pokud jste v tom sami a nemáte se s kým podělit o své zážitky a pocity. Když se k tomu pak přidá špatná technika a prvotní neúspěchy, často své úsilí raději vzdáme,“ dovysvětlil moderátor, který už je dnes na běhání dle svých slov závislý.

Reklama

Další články

Načítám