Hlavní obsah
Článek

Bývalá americká první dáma Nancy Reagan zemřela v neděli po dlouhé nemoci ve věku 94 let. Podle rodiny podlehla následkům selhání srdce. I když si ji dnes každý vybaví jako výjimečnou ženu, která se celý život angažovala v charitativních projektech a svého času prý zásadně ovlivňovala svého muže - v pořadí 40. prezidenta USA Ronalda Reagana, mládí věnovala úplně jiné činnosti. Byla totiž herečkou.

Ještě pod svým rodným jménem Nancy Davis koncem 40. a v 50. letech minulého století působila v 11 celovečerních filmech, ale objevila se i v několika seriálech. Mezi její nejznámější snímky patří dramata East Side, West Side, The Doctor and the Girl, The Next Voice You Hear, Night Into Morning či horor Donovan’s Brain.

V roce 1957 si dokonce zahrála hlavní role se svým tehdy již manželem Ronaldem Reaganem ve válečném dramatu Hellcats of the Navy. Jedna epizodní role na ni čekala i poté, co se o řadu let později stala první dámou Spojených států, a to v seriálu Dynastie. Její choť ovšem během vlastní herecké kariéry stihl filmů natočit ještě mnohem více. V jeho bohaté filmografii naleznete přes padesátku snímků.

Reklama

Další články

Načítám