Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Nejcennější filmovou trofej sice Brie Larson (34) získala jako jedna z nejmladších hereček, ale navzdory svému nízkému věku už má za sebou relativně dlouho kariéru. Zatímco většina dětských hvězd po dospívání upadne v zapomnění, ona je vzácnou výjimkou, z níž se stala uznávaná herečka.

Nebýt režiséra Lennyho Abrahamsona, který Brie svěřil roli matky v dramatu Room, sotva by z ní byla umělkyně, která se ve stejný den dočkala triumfu jako o 15 let starší Leonardo DiCaprio (49). Hvězda letošního oscarového ceremoniálu přitom není v Hollywoodu žádným nováčkem. Herectví se začala věnovat už v šesti letech a za sebou má přes třicet rolí.

Po prvních zkušenostech v dětských televizních pořadech se Brie Larson začala objevovat v seriálech pro mládež a ráda navštěvovala slavnostní premiéry rodinných filmů, kde už možná snila o tom, že si jednou půjde pro Oscara. V roce 2003 si vycházející hvězdička umanula, že se stane popovou ikonou, ale jako zpěvačka pohořela, takže se vrátila k herectví, které jí šlo podstatně lépe.

Později Brie dostala příležitost v seriálu Tara a její svět či filmech Scott Pilgrim proti zbytku světa, Don Jon nebo Gambler, kde ovšem zůstala ve stínu známějších kolegů. Po úspěchu snímku Room je to už ale ona, kdo bude pro diváky tím největším tahákem. Její budoucí plány zahrnují například nové zpracování příběhu o King Kongovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám