Hlavní obsah
Článek

Byla chytrá a vtipná, ale cítila se zneuznaná jako herečka, a to ji dostalo až na dno. Tak alespoň vnímá nedávno zesnulou Jaroslavu Hanušovou (†66) alias Jaruš z Možná přijde i kouzelník její kolegyně a dlouholetá kamarádka Jaroslava Obermaierová (78). Její výpověď vám vyrazí dech! Hlasujte v anketě na konci článku.

„Neříkám, že sama jsem abstinentka, ale neumím si představit, že bych byla závislá. Mám práci, povinnosti, pořád nestíhám. A alkoholismus by to vše zničil. U Jaroslavy byl ale hlavní problém v tom, že nebyla žádná herečka. Vždyť byla původní profesí učitelka! Nevím, kdo ji uvedl do toho omylu, že herečka je, jestli to byl Lábus, ale přes přirozený talent to s ní bylo hrozné, když měla zahrát nějakou roli,“ řekla Super.cz nekompromisně dlouholetá opora seriálu Ulice.

Hanušová podle ní byla přirozený talent, nestyděla se, a když hrála samu sebe v estrádách, byla skvělá. Zbytek (hrála například v seriálech svého exmanžela Jaroslava Hanuše Náměstíčko nebo Život na zámku) byl podle ní tragédie.

„Herci se k jejím výkonům dost bouřlivě vyjadřovali. Nějaký blázen kdysi svolil k tomu, aby v divadélku Metro dostala roli po zesnulé Stelle Zázvorkové. Brzy zjistili, že to s Jarkou nejde, měli s ní velké problémy. Viděla jsem to, postrádala rytmus, neuměla mluvit na jevišti. Tehdy jsem za ni proto zaskakovala. Později si někde stěžovala, že jí nikdo nedá práci, ale tu neměla ani Jaroslava Adamová, a to byla nějaká herečka! Jaroslava Hanušová podle mě neměla vůbec právo tohle říkat. A může se stát, že když si člověk myslí, jak je výborný herec, i když není, a cítí se zneuznaný, že pak začne pít,“ tvrdí Obermaierová.

Problém kamarádky prý byl i v tom, že i když měla tři děti, nemusela se v manželství o nic starat a odvykla si mít práci. Podle ní se proto nejde divit tomu, jak to šlo s Hanušovou po rozvodu z kopce.

„Je mi jí hluboce líto, ale je to možná svým způsobem vysvobozením pro její děti, které se o ni asi nějak snažily starat,“ dodala Jaroslava Obermaierová.

Souhlasíte s názorem Obermaierové na Hanušovou?
Ne, byla skvělá herečka
3,4 %
O mrtvých se má mluvit jen dobře
22,2 %
Má stoprocentní pravdu
74,4 %
Celkem hlasovalo 26104 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám