Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouho s tím dělala tajnosti, neboť Simona Krainová (51) ze zásady nemluví o rozdělané práci. Ve středu ale jedna z nejznámějších českých modelek představila svůj první charitativní projekt. Je to pro ni nová zkušenost, neboť vůbec poprvé se Krainová nestává pouze tváří či ambasadorkou jiné charitativní organizace, ale sama přichází s vlastním projektem.

„O nadaci jsem uvažovala již dlouho a stále jsem přemýšlela, jakým směrem pomoci se vydat. Nakonec přirozeně vyplynula právě tato cesta. Stáří se týká každého z nás, ale zároveň je vnímáno velmi negativně – všichni chceme žít dlouho, ale nikdo nechce být starý. Přitom si myslím, že stejně jako k ostatním etapám lidského života, i ke stáří patří radost,“ říká Simona Krainová, patronka Nadace Antonika.

Na tiskové konferenci jsme se Simony v žertu ptali na to, jestli si už sama pro sebe náhodou nepřipravuje zadní vrátka, aby o ni ve stáří bylo postaráno. „Připravuju si půdu. Když si přečteš v novinách, že ti je víc, než ti je, tak ti dojde, že nadace pro seniory je opravdu na místě,” vtipkovala Simona Krainová.

Krainová a její kolegové odvedli obrovský kus práce, ale v podstatě jsou teprve na startu. „V tuto chvíli jsme na začátku a jsme si vědomi toho, že nezměníme všechno. Co ale změnit chceme, je mimo jiné způsob, jakým budeme k pomoci přistupovat. Těšíme se na konkrétní nápady a projekty, na které by naše pomoc měla směřovat. Jsme připraveni naslouchat,“ vysvětluje Simona Bagarová, manažerka nadace. Nadace chce v budoucnu přijít i s méně tradičními formami pomoci, které do života starších lidí vnesou zábavu a radost. Podpořené projekty by přitom měly být vždy viditelné, aby bylo jasné, na jakou konkrétní věc pomoc putuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám