Hlavní obsah
Článek

Poté, co Janu Hrušínskému praskl žlučník, tepna v břiše a následně prodělal zápal plic, ho lékaři udržovali dvanáct dní v umělém spánku. Jeho blízcí a zejména pak manželka Miluše Šplechtová si o něj dělali velké starosti. Herec ale s odstupem vzpomíná na tuto nepříjemnou životní zkušenost s úsměvem a někoho možná jeho popis celé situace zarazí.

„Ta nemoc pro mě byla úžasná zkušenost. Samozřejmě nikomu nepřeju přijít tímto způsobem k těmto zkušenostem. Ale zpětně, když se na to dívám, tak jsem rád, že jsem si to prožil, že to dobře dopadlo,” říká Hrušínský a jedním dechem dále uvádí: „Já jsem si to svým způsobem užil, byl jsem dlouho v umělém spánku, byl jsem pod vlivem mnoha opiátů, kterými lékaři pacienty v umělém spánku udržují. Byl jsem na několikadenním tripu, hodně jsem si to užíval. Byl jsem na tom podstatně lépe než ti, kteří byli při vědomí a věděli, co se se mnou děje."

Se známým hercem jsme se potkali na premiéře pohádky Řachanda, kde si zahrál krále. Bylo vidět, že od doby hospitalizace se dostal znovu do formy a nabral ztracené kilogramy. „Musím se hlídat, abych zase nebyl na své původní váze. Příliš se ale nehlídám, nechávám tomu volný průběh,” řekl nám ve videorozhovoru.

Principál Divadla na Jezerce vnímá prodělané zdravotní potíže jako varování, zároveň ale nejspíš nebude ve svém životě věci radikálně měnit. „Měl bych víc zvolnit, měl bych se vyhýbat stresu. To znamená, že bych si měl hledat jiné zaměstnání,” vtipkoval Jan Hrušínský.

Reklama

Další články

Načítám