Hlavní obsah
Článek

Už příští úterý se budou moci fanoušci komediálním talentem nadané Jaroslavy Hanušové (†66), která zemřela v pondělí ráno v nemocnici v Praze na Vinohradech, poklonit její památce. Web Super.cz hovořil s její dcerou Klárou o pohřbu, ale také o posledním půlroce života herečky.

„Datum pohřbu už jsme vybrali, bude prvního března ve čtrnáct hodin v kostele svatého Antonína Paduánského v Praze na Strossmayerově náměstí,“ řekla nám Klára Hanušová s tím, že římskokatolická církev bude za její maminku sloužit zádušní mši. Byla totiž věřící.

Odchod maminky, přestože je zdravotnice a její stav tak chápala dokonale, nese těžce. „Je to náročné. Věděla jsem, jak na tom je, ale i tak to bylo strašně rychlé. Maminka se cítila velice dobře, poslední půlrok měla po zdravotní stránce opravdu krásný,“ prozradila povoláním zdravotní sestřička, kterou jsme zastihli v pohřebním ústavu.

Ještě před měsícem by nikdo nečekal, že nečekaně vitální Jaruš bude na světě už jen tak krátce.

„Maminka zemřela na akutní selhání ledvin a následně také srdce. Hladinu cukru měla v poslední době velmi stabilní, i tak ale selhání ledvin s cukrovkou mohlo souviset. Hlavně to byl ale následek toho všeho, co měla za sebou,“ dodala dcera zesnulé herečky v reakci na to, že Jaroslavě Hanušové před více jak dvěma lety následkem silné cukrovky amputovali obě dolní končetiny a za sebou měla také velmi bouřlivý život, který se na jejím těle samozřejmě musel podepsat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám