Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Přítomnost australské filmové divy Cate Blanchett (54) na galavečerech nejrůznějšího druhu je zárukou toho, že se dostaví skutečná dáma s vytříbeným vkusem. Ne náhodou jí vzdali hold kostýmní výtvarníci.

Před blížícím se vyhlášením Oscarů už své trofeje rozdaly asociace sdružující hollywoodské herce, producenty, režiséry, střihače, kameramany, zvukaře i maskéry. Nyní v Los Angeles došlo i na ocenění nejlepších počinů na poli kostýmního výtvarnictví.

Cate Blanchett na ceremoniálu obdržela Spotlight Award, protože patří mezi filmové hvězdy, díky nimž práce návrhářů na stříbrném plátně dokonale vynikne. Ocenění obdržela z rukou Sandy Powell, s níž spolupracovala na lesbickém dramatu Carol. Herečka i autorka kostýmů se dočkaly oskarové nominace, takže se sejdou i v neděli na nejsledovanější filmové události roku.

Na 18. ročníku Costume Designers Guild Awards se kromě Cate Blanchett radovali i tvůrci filmů Dánská dívka a Šílený Max: Zběsilá cesta, v nichž dostaly kostýmy výrazný prostor. Z televizní produkce byly oceněny seriály Hra o trůny a American Horror Story: Hotel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám