Hlavní obsah
Článek

Herečku Libuši Švormovou obvykle vídáme v seriálech jako pořádně protivnou semetriku, i když taková ve skutečnosti vůbec není. Taková byla v Gymplu s (r)učením omezeným i ve Svatbách v Benátkách. A v novém seriálu na Primě Ohnivé kuře tomu nebude jinak.

"Natáčení jsem si užila, i když jsem hrála postavu, která není moc příjemná, ale tím, že do všeho vrtá, tak se občas dopídí věcí, na které jiní lidé nepřijdou. Nerozlišuju, jestli je postava kladná, nebo záporná. Ono taky těch vyhraněných postav moc není. Hlavně když je to dobře napsané. Jak se říká, když je tam maso na kosti," míní herečka, která loni oslavila osmdesáté narozeniny.

Na důchod ale rozhodně nepomýšlí, i když už si prý umí dát pauzu. "V Divadle na Vinohradech, kde hraju už několikátý rok, začínám zkoušet Pygmalion od Shawa. Budu hrát paní Higginsovou, což je maminka hlavního hrdiny. Už si ale vyhrazuju mezi různými pracemi čas na odpočinek. To jsem dřív nedělala. Takže si udělám čas sama na sebe, zajdu si zaplavat, vyspím se," svěřila.

Herečka už se těší i na to, až se půjde podívat na obnovenou verzi muzikálu Angelika, jemuž propůjčila svůj hlas jako průvodkyně dějem. "To musím, vždyť už je to deset let, co jsem to dělala. Ani jsem nemohla věřit tomu, jak je to dávno. Žertovné bylo, když mi jeden z diváků řekl, protože zatímco se ozývá můj hlas, odehrává se na pódiu taneční choreografie, zda tam musím každý večer být," smála se.

Reklama

Další články

Načítám