Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Jessicu Boone jsme vám již představili ve hře Mnoho povyku pro nic z repertoáru Prague Shakespeare Company, kde účinkuje například s Karlem Heřmánkem ml. a hraje sestřičku Hero (děj je zasazen do období 2. světové války). To samozřejmě není jediná inscenace, v níž se tato herečka v rámci shakespearovské společnosti objevuje.

K dalším titulům s Boone patří Venuše v kožichu, respektive Venus in Fur, z nějž pochází úvodní fotka. Hra amerického dramatika Davida Ivese patří k divácky nejúspěšnějším kusům, společnost ji hraje ve dvou verzích: v anglickém jazyce se zmíněnou Boone a Guyem Robertsem a v české verzi s Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem.

Že není jen herečkou, ale také dobrou zpěvačkou, mají diváci možnost zjistit ve Fools for Love, kde účinkuje s Danielem Dobiášem a profesorem Martinem Hilským, světově uznávaným znalcem a překladatelem Williama Shakespeara. Představení Fools for Love, jež je na programu i v úterý 23.2., je příběhem o překládání Shakespearových sonetů do češtiny.

Reklama

Další články

Načítám