Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci ze seriálu Přístav odvezli do psího útulku Lesan v Kralupech nad Vltavou první část dek, psích granulí, hraček a dalších dobrot, které do budovy Primy přinesli v rámci vyhlášené sbírky televizní diváci.

Milovnice zvířat Kateřina Kaira Hrachovcová (49) přijela i se svým psím parťákem Punťou. Tomu se hodně zamlouvala jedna zdejší fenečka, a když je Kateřina pozorovala, jak spolu běhají, přemýšlela o tom, že by si ji vzala domů. Do útulku přivezla tři pytle psích dobrot a hned jimi pejsky začala krmit.

„Jsou to sušené vepřové plíce, našim pejskům moc chutnají,“ vysvětlila. Pak začala vyjmenovávat, kolik zvířat u nich vlastně momentálně přebývá. „Z těch nejbližších jsou to kromě Punti ještě doga Graceinka, tu jsme si vzali po jedné klientce, která zemřela. Pak kocour Felix, který se mnou třeba rád maluje. Jednu dobu u nás byly i kočičky Stelinka a Fanynka. Počet zvířat se u nás různě mění. Uvidíme, kdo k nám přijde dál,“ říká Kaira, která má za manžela veterináře, a tak není divu, že má ke zvířatům opravdu blízký vztah.

Herec Václav Jiráček přijel i se svou přítelkyní Natálií a přivezl pytel granulí a další dobroty. Natálie prozradila, že by se dalšímu pejskovi doma nebránila. S Václavem se starají o anglickou setryni Lojzinku, pak kříženečka Prcka, který prý vypadá jako zmenšený belgický ovčák, a z útulku Holubice si vzali ještě kočku, které říkají paní Vykuková, zkráceně Kuku.

„Všichni tři se mají moc rádi, Prcek je na Lojzince vyloženě závislý, ale i na nás, tak si zatím nechci brát dalšího pejska, abych tu jejich vzájemnou harmonii nenarušil. Kdybych se ale mohl řídit srdcem a ne rozumem, odvezl bych si odsud všechny,“ vysvětloval Václav a přidal historku z natáčení seriálu Přístav. „Kdy mě kousl nějaký pes? Nedávno mě do zadku kousla Etika, která hraje psa Petra Čtvrtníčka. Jen mě tak štípla, ale docela jsem se lekl. A ona ještě víc,“ smál se Václav.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám