Hlavní obsah
Článek

Jejímu synovi Edwardovi budou už dva roky. Zpěvačka Lenka Dusilová ale dokáže mateřství s muzikou skloubit bez problémů. Pracuje na nových projektech a minulý týden začala i s novým turné, kde hraje skladby z projektu Baromantika i svoje vlastní. Už začíná makat i na nové desce, která by měla být do roka hotová.

Se synem prý na rozdíl od mnoha maminek, které mají "normální" povolání, může trávit víc času. "Prvních čtrnáct měsíců jezdil prakticky všude se mnou. Vždycky jsem to zařídila tak, že jsme měli zázemí, mohli jsme spát v hotelu, všechno se dalo zvládnout, i když bez pomoci to samozřejmě nejde. Nejbližší rodina funguje super," svěřila Dusilová, která koncertovala ještě měsíc a půl před porodem a ani pak si dlouhou pauzu nedala. "Myslím, že to není už nic výjimečného," míní.

Zpěvačka ještě před turné stihla připravit i nový projekt v Americe. "Byla jsem od Českého centra v New Yorku přizvaná k projektu Prague New York Effects. Má spojovat americké a české umělce, kteří by spolu měli ve velice krátkém čase vytvořit nějaké představení. Vždycky je to hudebník a tanečník. To je taková novinka," vysvětlila s tím, že s divadlem, konkrétně jde o soubor Spitfire Company, který se zabývá fyzickým nonverbálním divadlem, spolupracuje už čtyři roky na představení One Step Before the Fall.

Zpěvačka v prosinci oslavila čtyřicetiny a zároveň je to pětadvacet let, co nastoupila do kapely Sluníčko a nastartovala hudební kariéru. "Mašli si kvůli čtyřicítce nehodím. Myslím, že je to dobrý. Už mám jistotu v tom, co dělám a co mě baví, a to je dobře. To, že je mi čtyřicet, řešit nebudu," míní.

Přesto ale přiznala, že v posledních letech žije o poznání zdravěji než dříve. "Myslím, že se o sebe docela dobře starám už několik let. Jím docela dobře, i když na cestách je to složitější, není takový prostor. Eliminovali jsme z požadavků pro pořadatele všechny obložené mísy a snažíme se jíst teplé večeře. Všichni v téhle civilizaci, pokud nesportujeme, máme nějaké svoje bolístky, které musíme řešit. Mám nějaká kompenzační cvičení a rehabilitace, masáže. Jak hodně cestuju, držím nějak nástroje, tak mám špatné stereotypy a lektorka pracuje s každým tím problémem," svěřila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám