Hlavní obsah
Článek

Holení a depilace jsou každodenní rutina, která nás spolu s nadcházejícím teplým obdobím roku umí přivést až k nepříčetnosti. Naštěstí existují metody, které nás dokáží zbavit většiny chloupků trvale, a holítka tak vykázat z našich koupelen. Jaké to jsou a jak fungují? Zeptali jsme se tam, kde mají s odstraňováním chloupků největší zkušenosti, na klinice Asklepion.

Existuje metoda, která mě zbaví chloupků navždy už během 1. ošetření?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Až dosud to v Česku možné nebylo. Nyní se ale v Asklepionu objevila MiraDry, která likviduje chloupky v podpaží mikrovlnnou energií během prvního a většinou také jediného ošetření. Mikrovlnná energie zlikviduje kromě chloupků i potní žlázky. Zbavíte se tak nejen chloupků, ale i nepříjemného pocení a zápachu. „Ošetření MiraDry je v současnosti nejlépe hodnocená estetická procedura v USA. Předběhla i botulotoxin,“ říká doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., majitel kliniky Asklepion a dodává, „ošetření mikrovlnami je skvělým řešení pro všechny, kterým proti pocení nepomáhá botulotoxin, nebo jsou alergičtí na antiperspiranty. Okamžitá jednorázová epilace podpaží je víc než příjemným bonusem.“

Odstranění chloupků laserem je jistota hlavně pro brunety

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jaký je vlastně rozdíl mezi depilací a epilací? Při depilaci odstraňujeme chloupek pouze z povrchu kůže, například při holení. Epilace znamená likvidaci i s kořínkem. Trvalou epilaci, tedy odstranění chloupků navždy, umí skvěle nejmodernější lasery, které si poradí hlavně s tmavšími chloupky. Na klinice Asklepion pracují s lasery, u kterých je možné nastavit intenzitu a zlikvidovat tak i světlejší chloupky. Jak to funguje? Laser vysílá parsek, který je pohlcen pigmentovým barvivem chloupku, projde svrchními vrstvami kůže, zachytí se v cibulce chloupku a tu tepelně zničí.

Jsou IPL účinná na epilaci stejně jako laser? Některá ano!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Aby bylo odstranění chloupků úspěšné, musí být provedeno v růstové fázi. V té se v jeden moment nachází jen 30 až 40 % chloupků. Ošetření je tedy nutné u laseru i IPL 4x až 5x opakovat, to ale do léta pořád stíháte. Pokud máte chloupky světlejší nebo šedé, bude nejspíš potřeba zkombinovat laser s přístrojem IPL (Intenzivní pulzní světlo). Nejmodernější generace IPL, jakou používají v Asklepionu, dokáže velice rychle ošetřit i větší oblasti a zvládne i opálenou kůži. Pokud ale vidíte nabídku levných epilací u kosmetiček, rychle od nich pryč. Jejich efekt není ani zdaleka takový, protože pracují se zanedbatelnou energií. V Asklepionu vám garantují špičkovou kvalitu ošeření za nejlepší cenu.

Další články

Načítám