Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jestli se někdy někdo rozhodne posvítit si na řadu českých „umělkyň“, převážně modelek, sem tam i moderátorek, asi všechny do jedné spláčou pěkně nad výdělkem! Dívky, které dostávají nákladné dárky od svých movitých milenců či partnerů, totiž hodně často porušují zákon a v krajním případě můžou jít i do basy! Hlasujte v anketě na konci článku.

Všechny slečny a paní, které dostávají tu luxusní fáro, tu kabelku za desítky tisíc, jindy byt za milióny, jsou v ohrožení!

„Pokud by se na ně úředníci zaměřili, musela by řada z nich platit jako mourovatá. I kdyby dostaly dary od partnerů, mají dle zákona povinnost dary přiznat. Pak je nedaní, když ovšem splní zákonné podmínky. Když však neoznámí, že něco nákladného získaly, finanční úřad jim může vyměřit darovací daň i s úroky, a když to vezmu do důsledku, holkám, které kolikrát přemýšlejí jen optikou zlatých kreditek svých partnerů, může hrozit i obvinění z trestného činu krácení daně,“ upozorňuje ekonom, kterého redakce Super.cz oslovila.

Pevně věříme, že třeba taková Eva Perkausová (30) zodpovědně podala všechna daňová přiznání, a tak se nebude muset nikdo zajímat o to, jak získala byt nebo auto a spousty drahých dárků.

Jinak sympatická moderátorka TopStaru ale rozhodně není jedinou, kdo dříve nebo později může mít problém (i když ony dary mohou být formálně stále majetkem těch, kteří dárky rozdali).

Stejnými potížemi jako současná manželka expremiéra Petra Nečase, která má kvůli stejné věci (dary za více než deset mega) oplétačky s policií a vypočítanou darovací daň (kolem 700 tisíc korun) z ní teď vymáhá příslušný finanční úřad, si mohou projít doslova desítky až stovky známých českých slečen!

Komu podle vás hrozí, že bude muset platit daň za dárky?
Kateřina Brožová
25,5 %
Jana Doleželová
2,4 %
Lucie Gelemová (od Felixe Slováčka)
3,5 %
nová Jágrova holka Veronika Kopřivová
6,5 %
Dominika Mesarošová
6,3 %
Michaela Ochotská
2,8 %
Gabriela Partyšová
4,4 %
Eva Perkausová
37,6 %
Julie Zugarová
2,5 %
obecně finalistky soutěží krásy
8,5 %
Celkem hlasovalo 11236 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám