Hlavní obsah
Článek

Rozhodování, kam se v létě vydat na dovolenou, je v plném proudu. Zvolíte pobyt u moře, nebo dáte přednost aktivní dovolené na kole? Nebo chcete zkombinovat obojí? Právě pro vás přináší portál dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. tipy na čtyři destinace, které nadchnou mladé páry, rodiny s dětmi i sportovce. Do všech míst se pohodlně dostanete vlastním autem a za skvělé ceny. Co víc si přát?

Rakousko – země zaslíbená pro rodiny s malými dětmi i sportovce

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Málokterá země myslí na rodiny s dětmi tak jako Rakousko. Turistické stezky jsou upravené pro kočárky a téměř na všech – v nížinách i horách - najdete dětská hřiště. Ideální místo pro svačinu a malý odpočinek. A vzdát se nemusíte ani relaxace na prosluněné pláži. Vydejte se k Neziderskému jezeru, které je také rájem pro vodní sporty včetně jachtingu a windsurfingu. Slunečných dnů je zde dokonce průměrně 300 v roce! Úžasné možnosti dává i Štýrsko, kde se nachází i nejvýše položená stezka mezi korunami stromů v Evropě. Slunečná stezka nabízí dechberoucí výhledy na okolní krajinu a samozřejmostí jsou i tady naučné zastávky pro děti, kde se spolehlivě zabaví i rodiče a prarodiče.

Slovensko – Liptovské moře pod Tatrami

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na dosah Národního parku Nízké Tatry se rozkládá slovenská přehrada Liptov. Neodolatelné kouzlo má v zimě i v létě. Do března se na sjezdovkách prohánějí lyžaři, aby se v létě vrátili za těmi nejlepšími podmínkami pro vodní sporty na Slovensku (včetně rybaření). Leží zde i velký akvapark, který nadchne děti stejně jako dospělé. Dny strávené u vody můžete prostřídat s turistickými nebo cyklistickými výlety v okolní panenské přírodě. Liptovská Mara je proto ideální volba pro rodiny i aktivní sportovce. Pár kilometrů odtud u města Ružomberok leží skanzen Vlkolínec, který je dokonce na seznamu UNESCO. Zastavte se v něm cestou domů a vraťte se o pár století zpátky k drsnému životu našich předků.

Chorvatsko – ostrovní poklady Murter a Kornati

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ostrovy Murter a Kornati se nacházejí ve střední Dalmácii a představují v rušném Chorvatsku oázu klidu. Chloubou Murteru je písčitá zátoka Slanica s nádherně čistou vodou a pozvolným sestupem do moře, který je skvělý pro malé děti. Víte, že prvními turisty v Murteru byli ve 30. letech 20. století právě Češi? Dokonce tady nechali postavit rekreační zařízení Česká vila, které stále funguje. Ostrov nabízí bohaté možnosti sportovního vyžití od šnorchlování po jachting. Rájem pro jachtaře jsou blízké ostrovy Kornati, které jsou zároveň národním parkem. Vydat se sem můžete na výlet lodí za potápěním a objevovat pozůstatky římských sídel nebo zálivy, v nichž se před staletími ukrývali piráti.

Itálie – Lago di Garda je rájem malých i velkých dobrodruhů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Největší italské jezero Lago di Garda leží mezi Alpami a Pádskou nížinou a každého návštěvníka ohromí především úžasnými scenériemi. Oblast láká zejména milovníky sportů, kterým nabízí nenáročné výlety (vhodné také pro nejmenší) i náročné túry. Okolo jezera vede bohatá síť cyklostezek a okolí je jako stvořené i pro horskou turistiku. Doporučujeme na vlastní kůži zažít zdejší via ferraty, najdete je tady ve všech obtížnostech – od jednoduchých ferrat, které zvládnou i děti, po několikahodinové náročné výstupy. Kromě toho oblast nabízí i bohaté možnosti pro windsurfing nebo canyoning. Lago di Garda je ale výjimečné v tom, že vám umožní užít si také ničím nerušenou pohodu na pláži.

Další články

Načítám