Hlavní obsah
Článek

Blonďatá moderátorka Tina Pletánková před lety uváděla Počasí a pořad Prima jízda. Diváci si pamatují především její okouzlující úsměv, díky kterému nebyla ani předpověď deštivého víkendu vyloženě negativní zprávou.

Loni se po pěti letech vrátila na televizní obrazovky. Velkou televizní stanici a zprávy o počasí ale vyměnila za menší stanici Mňam a pořad Život je fajn. Přítelkyně herce Čestmíra Řandy neztratila nic ze svých půvabů.

Na křtu nového životopisu o Karlu IV. z pera autora historických románů a literatury faktu Jana Bauera předvedla postavu štíhlou jako laňka i zmiňovaný typický úsměv. Není divu, že si ji autor knihy o našem slavném panovníkovi vybral za kmotru. Pletánkovou z knížky o Karlu IV. nejvíc zaujalo, jak to uměl se ženami. „On byl na holky, a to je sympatické. On byl potentní jak na poli politickém, tak na poli osobním,“ prozradila.

A spisovatel Bauer ji ihned doplnil překvapivou panovníkovou kritikou: „Karla měla německá knížata velice ráda, možná radši než v Čechách. V Čechách byla šlechta zvyklá dělat, co chce. A on prostě věděl, jak na české pány. Byl dobrý stratég a úžasný manipulátor. A korupčník! Uplácel, co se dalo. On by si tak rozuměl s dnešními politiky. A také se mu spoustu věcí nepovedlo,“ dodal autor knihy.

Reklama

Další články

Načítám