Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jako herec toho za osmašedesát let života stihl odpracovat tolik, kolik jiní nezvládnou za dvě stě let. Viktor Preiss nyní ale hlásí stopku! Po konci divadelní sezóny odchází do penze a za vším má být totální psychická vyčerpanost.

Obdivovaný divadelní, filmový a dabingový herec prý poslední dobou byl z práce strašně unavený. Deník Aha! dokonce cituje slova jeho údajného kolegy z divadla o tom, že Preiss se měl svěřit, že má poslední dobou psychické potíže.

Sám miláček generací českých diváků tato slova nepotvrdil, přiznal ale, že je vyčerpaný. „Každý máme určitou psychickou a fyzickou kapacitu, a tedy i hranici snesitelnosti, svoji míru soudnosti a odpovědnosti,“ prohlásil pro měsíčník vinohradského divadla.

Že zrovna on má největší právo začít naplno odpočívat a užívat si života, o tom snad nikdo nepochybuje. Viktor Preiss se navíc chce plně věnovat péči o svého syna Martina (43), který předloni údajně pod vlivem alkoholu přemýšlel o sebevraždě a následně musel na léčení.

Pro fanoušky tohoto mimořádného kumštýře zůstává naděje, že po pauze se mu začne po prknech, která znamenají svět, stýskat a v nějaké menší míře se časem vrátí. „Nikdy neříkej nikdy,“ dodal slavný umělec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám