Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V civilu je to pro někoho sympatický, ale možná až nevýrazný týpek, pod rukama maskérů se z něj ale stalo nacistické monstrum! Řeč je o herci Karlu Markovicsovi, který si v Lídě Baarové zahrál jejího děsivého milence Josepha Goebbelse. A proměnou prošel pořádnou!

Rakouský herec, známý u nás coby komisař Stockinger ze seriálu Komisař Rex, si při natáčení snímku vytrpěl svoje. Nejenže musel sundat své oblíbené vousy a nosit paruku, denně navíc strávil nějaký ten čas v maskérně. Aby se Goebbelsovi podobal, dostal nový nos ze silikonu. Jeho vlastní je křivější.

„Na výrobu jednoho bylo potřeba až pět dní. Pro Karla Markovicse se dělaly tři formy. Při natáčení se nikdy nestalo, že by nos odpadl, ale po několika hodinách se samozřejmě začíná odlepovat, takže se mu musí věnovat větší pozornost, případně je lepší nalepit nový nos,“ říká umělecký maskér filmu David Šesták. Kolikrát se točilo i ve čtyři ráno, takže to pro jeho profesi byl docela zápřah.

Nosů celkem vyrobil kolem padesáti, i s prací vyjdou od jednotek tisíc až po desetitisíce za jeden.

Kromě Markovicse se podobně upravoval také zjev Pavla Kříže. A právě to přispělo k tomu, že i podle rakouské hvězdy je Křížův Hitler nejděsivější, jakého kdy ve filmu viděl. A myslí si to houfně také čtenáři Super.cz, kteří výkon i podobu Kříže vyzdvihují.

Filmaři však odmítli šetřit nejen na maskách. Obrovské peníze vynaložili i za kostýmy. Také díky tomu podle Markovicse film i za cenu v Evropě jinak směšného rozpočtu výpravou dohání Hollywood.

Související témata:
Joseph Goebbels

Reklama

Další články

Načítám