Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Legenda britského filmu Charlotte Rampling překvapila na setkání umělců nominovaných na Oscara mladistvým outfitem. Mezi výrazně mladšími kolegyněmi rozhodně nepůsobila jako chřadnoucí pratetička.

Slavná herečka má na kontě přes sto rolí, ale první oskarové nominace se dočkala až po sedmdesátce. Akademii zaujal její výkon v dramatu 45 let, za který už loni získala Evropskou filmovou cenu i trofej na Berlinale. Její šance na Oscara je sice mizivá, ale samotná nominace je pro ni velkou poctou.

Charlotte Rampling se dostala mezi pětici nejlepších hereček, jež od sebe dělí značný věkový rozdíl. Kromě o generaci mladší Cate Blanchett (54) jí totiž konkurují Brie Larson (34), Jennifer Lawrence (33) a Saoirse Ronan (21), které by mohly být jejími vnučkami.

Na slavnostní recepci však hvězda filmů Umírá se jen dvakrát či Bazén určitě nevypadala jako vysloužilá filmová diva. Exmanželka slavného francouzského hudebníka Jeana-Michela Jarreho potvrdila, že jde s dobou, a v sukni nad kolena doplněné sakem na zip vypadala jako šmrncovní dáma.

Reklama

Další články

Načítám